De senaste sex veckorna har vi varit aktiva och kunnat ses på olika event och det känns så roligt att fler och fler kommer i kontakt med vilka vi är och vad vi brinner för – att skapa ett hållbart liv!

 

Hx-festivalen 2-3 augusti, Helsingborg

I samarbete med Helhetsakademin (www.helhetsakademin.se) skapades en skön oas i festivalens brus och besökarna bjöds på härlig energi och samtal om livet och hälsa. Det var yoga för stora och små, både till vågornas skvalp och symfoniorkesterns vackra toner och i gassande sol. Det bjöds även på prova-på-behandlingar i thai massage med Alexandra Maliganis och i Kinetic Chain Release med oss. Många visade både nyfikenhet och stort intresse för vad balans i livet skulle kunna betyda för dem.

 

Vecka 35 – öppet hus på Helhetsakademin

Två gånger om året hålls ett uppskattat och välbesökt Öppet Hus på Helhetsakademin, där vi verkar som medskapare. Veckan innehöll ett fullspäckat program med föreläsningar, yoga i massor samt prova-på-behandlingar av olika slag. Vi erbjöd prova-på i båda våra kroppsterapier Kinetic Chain Release och Ball Inversion Therapy.

På lördagen höll vi vår första gemensamma föreläsning med fokus på stress och vad vi kan göra för att skapa ett mer hållbart liv. Förutom att vi pratade om vad som händer i hjärnan och kroppen vid stress, delade vi med oss av några verktyg som har hjälpt oss i vardagen, bland annat Heart Breath och Postural Energetics, en slags kroppsscanning som kan hjälpa oss att identifiera och lösa upp spänningar i kroppen. 

På söndagen välkomnade vi Paul Terrell, grundaren av The School of Inversion Therapy som gav oss en live presentation och demonstration av Inversion Therapy och förklarade fördelarna med att på rätt sätt vända människokroppen upp och ner och vilka positiva effekter det kan få, inte bara fysiskt utan även psykologiskt. För mer information om Inversion Therapy: https://www.inversiontherapy.net/

Under öppet hus fanns det också möjlighet att få prova på Restorative yoga, den yogaform där vi kan återhämta oss och där kroppen och hjärnan kan njuta av total avslappning samtidigt som den är mjukt inlindad i filtar och stöttad av bolster och block. Passen var introduktion till de tre pass som vi håller på Helhetsakademin i höst: Total avslappning med yin och restorative yoga. Många av deltagarna tyckte att det var jätteskönt med denna aktiva vila och en deltagare menade att hen kände sig mer utvilad efter detta än på morgonen efter en ofta störd nattsömn.

Vi ser nu fram emot en spännande höst, där vi ska leva som vi lär, nämligen hållbart med balans i livets alla delar. Om du är nyfiken på något av ovan, hör gärna av dig till oss på: info@balancedbynature.se

Välkommen med dina tankar eller frågor.

Photo by Petra Henderson
Photo by Petra Henderson
Photo by Mark Henderson