Öppettider mån-fre 08.00-17.00 eller enl. överenskommelse
Tel:+46 73 7881577

Ball Inversion Therapy (BIT)

Inspirerad av Benjie Marantz AcroSage-tekniker, grundade Paul Terrell The School of Inversion Therapy 1994 för att sprida kunskap om de extraordinära läkande krafter som inversioner har. Det finns många positiva effekter av att på rätt sätt vända människokroppen upp och ner ur strukturella, fysiologiska samt psykologiska perspektiv.

I Ball Inversion Therapy använder vi en stor boll som stöd och trygghet för att med säkerhet föra kroppen från ett upprätt tillstånd till ett där huvudet är lägre än hjärtat. Det tillåter hjärnan att slappna av, triggar igång det parasympatiska nervsystemet som står för återhämtning och låter kroppen både sträckas ut och komma i djup avslappning.

Under en session kan du få bland annat:

  • en mjuk och skön utsträckning av muskler, leder och kotor i rygg och nacke,
  • en balansering av nervsystem och hormonsystem,
  • syresättning av blodet, och
  • lätt massage för att hjälpa kroppen att släppa spänningar.

Effekterna kan bli stressreduktion, ökat välbefinnande, mer energi, lugn och harmoni i kropp och själ. Inversioner kan även vara effektiva mot bland annat magproblem, huvudvärk eller migrän, obalanser i hormon- eller nervsystem; de kan främja koncentration och inlärning, sänka blodtrycket och hjälpa kroppen att självläka.

En session tar ungefär 45 minuter och består av ett kort, inledande samtal följt av själva behandlingen, där även lätt massage hjälper kroppen att komma i ett avslappnat tillstånd. Klienten uppmanas bära mjuka, följsamma kläder samt undvika en stor måltid precis före.