Öppettider mån-fre 08.00-17.00 eller enl. överenskommelse
Tel:+46 73 7881577

Om Petra

Rörlighet och resor, både yttre och inre, har skapat den röda tråd som har lett mig fram till denna punkt i livet. En punkt där jag hittat en balans mellan livets alla delar och ett lugn inom mig. Där jag vänder blicken inåt i stället för utåt, för att varje dag lära känna mig själv lite bättre. 

 Kanske har det varit rastlöshet eller nyfikenhet som har drivit mig, eller en längtan efter “något annat”. Men när den där inre rösten har sagt att det är dags för förändring har jag nästan alltid lyssnat. Jag har inte tvekat eller varit rädd att hoppa på något nytt i form av resor, utbildningar, bostad, arbete eller land. Jag har välkomnat nya utmaningar. Redan på gymnasietiden kände jag att något saknades och längtan efter något annat ledde mig ut på upptäcktsfärd. 

Först till Schweiz som au-pair och sedan tillbaka till Sverige innan jag flyttade till Storbritannien, 24 år gammal. Arbete med reklam och marknadsföring i och utanför London. En resa ut i världen lockade sedan jag blivit inspirerad av vänner som rest mycket. Det blev 18 månader i Asien, Australien och Nya Zeeland, med höjdpunkter som dykcertifikat på Barriärrevet i Australien, vandringar på Nya Zeeland och till Everest Base Camp, möte med Dalai Lama i Indien, jeep över höga bergspass till Ladakh, bussfärder över indonesiska öar, Transsibiriska järnvägen och mycket annat. 

Det fanns redan då en nyfikenhet och vetgirighet om filosofier och religioner, språk och kulturer och människans stora livsfrågor. Vi gav oss en rejäl utmaning när vi genomförde en 10-dagar lång tyst retreat på ett Buddhistiskt kloster i södra Thailand och fick möta en hel del rädslor och tankar. Frågor som inte blev till svar utan i stället fler frågor.

Ända sedan jag träffade Mark och mitt första besök i Skottland så visste jag att Skottland var mitt andra hem. I naturen, människorna och kulturen kände jag mig hemma. Det blev 17 år, egen firma, barn, hus, hund, vänner. Livet helt enkelt. Naturupplevelser, vandringar och resor med familjen både på hemmaplan och ut i världen har fortsatt; Skottland, Irland, Karibien, Tanzania, Peru, Grekland, Spanien, Indien. Nya upplevelser, nya lärdomar, nya insikter. Och en ödmjukhet till andra människor. 

En dag blev längtan efter att dela Sverige med min familj allt större. Den inre rösten och en djup övertygelse ledde oss till livet i Helsingborg och mig till en lärarexamen i engelska och svenska som andraspråk. Passionen för språk som uttryck och kommunikationsform mellan människor lever starkt i mig och förmånen att få vara delaktig i unga människors utveckling och växande är så värdefull. Jag är evigt tacksam för de möten jag hittills haft i skolans värld.

Den inre rösten och längtan efter balans i livet blev dock allt starkare. 2014 träffade jag Paul Terrell och fick min första Inversion Therapy-behandling. Det var ett uppvaknande jag var helt oförberedd på och jag gick igenom läkande av upplevelser i barndomen som länge legat gömda. Kraften i min egen upplevelse gjorde att jag utbildade mig till Ball Inversion terapeut för att kunna ge andra möjligheten att också läka kropp och själ. Detta var början på den inre resa som 2015 tog Mark och mig till Bali på en retreat i energihealing och sedan har det bara fortsatt. 2016-18 certifieringar som kroppsterapeut i Kinetic Chain Release (KCR), Connective Tissue Release (CTR), Postural Energetics (PE), Women’s Health samt 2018 Hawaii KCR Masters. Jag har sett så många människor läka, både fysiskt och psykiskt, under utbildningstiden och efteråt och inkluderar mig själv bland dem. Kroppsterapierna är viktiga delar i den balans jag har funnit.

Yogan har varit en del av mitt liv i mer än 20 år och för mig handlar det om så mycket mer än träning. Yogan finns i livets alla delar. Under 2016-18 har jag utbildat mig till lärare i Ayuryoga (RYT200 Yoga Alliance), yinyoga med mindfulness, Restorative (vilande) Yoga samt yinyoga med särskilt fokus på den traditionella kinesiska medicinen (TKM). Under våren 2019 utbildar jag mig till Mindfulnessinstruktör. Att kunna sprida yoga och mindfulness som verktyg för att lära känna sig själv, bättre kunna hantera livets utmaningar, för återhämtning, stressreduktion och rörlighet känns så meningsfullt och viktigt.

Resan fortsätter. De senaste månaderna har jag haft förmånen att skapa denna plattform av erbjudanden om hälsa och ett liv i balans tillsammans med Mark. Vi vill dela med oss till den som känner sig nyfiken och öppen och som vill dela sin resa med vår.