Öppettider mån-fre 08.00-17.00 eller enl. överenskommelse
Tel:+46 73 7881577

Yinyoga

Det är något magiskt med yinyoga. Fler och fler upptäcker hur läkande och utvecklande det är och yinyogaklasserna är ofta fullbokade. Yinyogan är en blandning mellan hatha yoga, kinesisk medicin och buddhistisk meditation mindfulness. Yin står för svalka, avslappning och varande, passivt mottagande och kompletterar yang; det fysiska och aktiva, som står för styrka, värme och fart. Båda behövs för den perfekta helhet som kallas Dao eller Tao (det outtalade, helhetens och mittens väg). Yinyogapositionerna är mjuka, relativt enkla och görs sittande eller liggande.

I yinyogan fokuserar vi på kroppens innersta delar som skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Vi låter musklerna vara avslappnade och håller positionerna under en längre period för att komma åt bindväven (fascian) och göra den mer elastisk, vilket kan leda till att spänningar släpper, vi blir mer flexibla och fria från smärta och stelhet.

Photo by Mark Henderson

Kopplingen till den traditionella kinesiska medicinen innebär att fokus kan ligga på olika inre organ och positionernas syfte är att öka flödet av qi (livsenergi) i de meridianer eller kanaler som går genom kroppen och därmed stimulera hälsa.

Photo by Rawpixel

 

Yinyogan är ett utmärkt sätt att träna mindfulness då vi stannar länge i positionerna och därmed har möjlighet att undersöka de tankar och känslor som kommer upp. Vi får möta oss själva helt enkelt.